Obeležen Dan škole
8. septembra 2017.
Formirana komisija za procenu štete
12. septembra 2017.
Prikaži sve

„Selo slavi šljivu“ poznato i van Srbije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

selo%20sljiva1

U blačkom selu Grgure održana je manifestacija Selo slavi šljivukojoj su,pored mnogobrojnih građana Toplice,Kruševca,Niša i drugih gradova,prisustvovali narodni poslanik u Skupštini Srbije,Darko Laketić,načelnik Topličkog upravnog okruga,Nebojša Vukadinović,predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simovnović sa saradnicima  i rukovodstva lokalnih samouprava iz Kuršumlije i Žitorađe.

Otvarajući ovu tradicionalnu privredno-turističku manifestaciju Laketić je naznačio kako je ona u početku slavila šljivu i bila lokalnog karaktera a da je danas prerasla u manifestaciju poznatu i van granica naše zemlje.

Selo slavi šljivu danas okuplja i okupljaće najviše državne zvaničnike i ambasadore mnogih zemalja,izjavio je Laketić  i dodao da je ovo lepa prilika da se na najbolji način  promoviše i Toplica.

 

selo%20i%20sliva

– Promocijom šljive u blačkoj i višnje u prokupačkoj opštini pokazuju se potencijali topličkog kraja. Ove manifestacije treba podići na još veći nivo. Ovo je način da se zainteresuju potencijalni investitori u oblasti poljoprivredne proizvodnje,izjavio je predsednik prokupačke opštine Aleksandar Simonović dodavši da ovakve manifestacije treba da podstaknu voćare na podizanje novih zasada pod višnjom i šljivom.

selo%20sljiva3 selo%20sljiva2

Predsednik blačke opštine Zoran Jozić  je podvukao da je šljiva brend topličkog kraja kao i da se ovom poljoprivrednom manifestacijom slave proizvođači i prerađivači ovog voća.

On je ovom prilikom najavio još jednu značajnu manifestaciju koja će se održati 23. decembra ove godine  u Grguru u čast obeležavanja stogodišnjice stradanja Koste Vojinovića,čuvenog komandanta Topličkog ustanka

U bogatom kulturnom programu učestvovala je poznata povečica Neda Ukraden,doajen pozorišta iz Banja Luke glumac Dobrica Agatonović-Aga i članovi KUD-a Drainac i Stojan Novaković iz Blaca.

Mnogobrojnim posetiocima prikazan je i petnaestominutni dokumentarni film Grgure u Topličkom ustanku”.

 

 

Veličina slova: