Привремено у другим просторијама
15. новембра 2016.
Сетвени радови при крају
17. новембра 2016.
Прикажи све

Семинар из области пољопривреде


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине,а у организацији Института за примену науке у пољопривреди,на Копаонику се данас завршава дводневни семинар Пољопривредно стручних и саветодавних служби из Србије. Он се ове године одвијао под мотом У сусрет изазовима,а на њему учествују саветодавци 35 ПСС из Србије,међу којима и десет из Прокупља.

prezentacija%20proizvoda%201

Поред представника Министарства пољопривреде,предавачи на овом саветовању су и стручњаци научно-истраживачких установа и факултета,као и еминентни стручњаци из Холандије,Италије,Румуније и Немачке.

Прокупачки саветодавци су истакли да  један овакав семинар пружа јединствену прилику учесницима да се упознају са новинама које се у свим гранама пољопривреде примењују у развијеним земљама,али и размене искуства и мишљења о досадашњем раду.

-Континуирано усавршавање саветодаваца неопходно је из разлога што се и у области пољопривредне производње и прерада свакодневно примењују нова знања и технологије. Стечена знања ћемо настојати  да пренесемо прокупачким и топличким пољопривредницима током организовања зимске школе,која се сваке године током децембра организује у све четири општине Топличког управног округа,истакли су саветодавци.

На овом семинару одржана је и изложба традиционалних пољопривредних производа под називом Укуси мог краја”,на којој су представљени и производи појединих топличких фирми и пољопривредника.   

Величина слова: