Бесплатне саднице за јесењу садњу
14. септембра 2016.
Најновији филмски хитови у Прокупљу
16. септембра 2016.
Прикажи све

Школа „Ћићко“ савременија и лепша


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

basta%202

Захваљујући средствима Општине Прокупље,Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“,је према речима директора Весне Тодоровић,добила сасвим нови изглед.

-Опремили смо осам учионица новим намештајем,нове тоалете имамо на свим спратовима,поставили смо громобран и расвету паника. Кров који је годинама прокишњавао је поправљен,а у истуреном одељењу у Доњој Трнави су направљени тоалети,рекла је директор Тодоровић.

У најскорије време биће замењени и котлови за грејање,  који су постављени још 1963. године. До сада су радили на угаљ,а од сада ће радити и на пелет гориву.

Она је додала да је школа сада и много лепша и модернија,а што је још важније и савременија и безбеднија.

-Овог лета направили смо и трпезарију и просторије за продужени боравак,јер са почетком ове школске године имамо и 80 предшколаца,који су распоређени у три групе. Они имају три оброка,а ученици од првог до четвртог разреда могу да користе ужину,додала је Тодоровић.

Она се похвалила Ђачком задругом,која врло успешно ради и има седам радних погона. У њој  ученици  уче да је најважније да својим радом и ангажовањем оплемене  простор у коме проводе време.

Многе од учионица у овој школи су опремљене и средствима које су деца прикупила кроз различите програме и радионице,а једна од њих је и она у којој уче енглески језик. Она је специјализована за овај предмет. У оквиру радног погона „Еколошка башта“,који воде наставници биологије Дејан Живковић и Марија Антић,у току је прикупљање шипурака.

basta%201

После 25 година Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“ издала је школски лист „Ђерв“,који ће излазити једном годишње на дан школе.

-Укључили смо се у пројекат „Кроз осмех до ђака првака“,који ће трајати десет месеци,а садржаће радионице од по 90 минута. У њих ће бити укључени и родитељи и деца. Првенствени циљ нам је да деци приближимо школу и прикажемо је као место у коме ће се поред учења и радовати и дружити,нагласила је директорка Весна Тодоровић.

Она је истакла да се школа „Ћићко“ са великим задовољством прикључила и пројекту „Читалићи“ чији ће  домаћин бити Основна школа „Милић Ракић Мирко“.

Ова прокупачка школа одлично сарађује и са установама културе у нашем граду,те је тако чест гост,али и учесник у програму Дома културе и Народног музеја Топлице,када се обележавају важни датуми и догађаји.    

basta%203

Величина слова: