Održano takmičenje u plivanju
20. jula 2017.
Završene ovogodišnje slavske svečanosti
22. jula 2017.
Prikaži sve

Slavska trpeza za Prokupčane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

darivanje%201(1)

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije po treći put organizovana je Ulica darivanja. Na glavnom šetalištu u centru grada svoje slatke,slane i proizvode kućne radinosti izložili su proizvođači iz Prokuplja i Niša. Mnogobrojni posetioci ove jedinstvene manifestacije,među kojima je bio veliki broj dece,bili su oduševljeni kako svojevrsnom slavskom trpezom,tako i svim događajima koji su se u to vreme odvijali u Ulici darivanja.

Izlagači su ponudili široku lepezu svojih proizvoda koje su Prokupčani uglavnom mogli da degustiraju besplatno,ali neke kao što su proizvodi domaće radinosti i proizvode od meda mogli su i da kupe.

darivanje%202(1)

Svoje proizvode građanima su ponudili S.Z.T.R. Čutura,STR Neca,Pionir pogon u Prokuplju,Udruženje pčelara Pčelica”,Dom za negu starih lica,Predškolska ustanova Neven,poslastičara Toplica i zanatska radnja Joka iz Prokuplja,Industrija mesa Biftek i Kreativni centar Mara iz Niša.

Organizator proizvodnje u S.Z.T.R. „ČuturaMilica Đorđević izjavila je da su se oni rado odazvali pozivu organizatora da daju svoj doprinos obeležavanju gradske slave Sveti Prokopije.

darivanje%203(1)

– Kao firma koja radi i posluje više od 20 godina svojom širokom lepezom slanih i slatkih proizvoda nastojali smo da obradujemo Prokupčane povodom obeležavanja gradske slave. U svom dosadašnjem radu pružali smo različite vidove pomoći mnogobrojnim prokupačkim i topličkim ustanovama,udruženjima i pojedincima,izjavila je Đorđević i dodala da su potrošači i svi zaposleni doprineli razvoju i usponu firme u prethodne dve decenije.

Prema njenim rečima ovakve manifestacije su i prilika da se kupci upoznaju sa novim proizvodima.

Dragica Cvetković poslovođa u firmi Necakoja je i ovog puta prijatno iznenadila posetioce Ulice darivanja kvalitetnim pecivima i tortama,istakla je da je ovo treći put kako oni učestvuju u ovoj akciji.

darivanje%204(1)

– Posetioci našeg štanda mogli su da degustiraju širok asortiman naših slanih i slatkih proizvoda,rekla je ona i istakla da su prioritet kod podele imala deca,kao i da su njima podelili i najveći deo svojih proizvoda.

– Posetioci našeg štanda mogli su da probaju ćevape,razne vrste kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda,izjavila je šef maloprodajnih objekata „Bifteka“ za Srbiju Gordana Miljković i istakla da oni u Prokuplju imaju četiri prodajna objekta,kao i da rado i tradicionalno učestvuju u Ulici darivanja.

darivanje%205(1)

 Vlasnica zanatske radnje JokaMilunka Cakić izložila je razne vrste ručno napravljenih sapuna od lekovitog bilja,kozjeg mleka i maslinovog ulja kao i proizvode od lavande i ručno pletenu odeću za decu.

Mnogobrojnim posetiocima deca u narodnoj nošnji podelila su nekoliko stotina liciderskih srca,paketića svilenih bombona i punjenih čokoladica.   

darivanje%206(1)

Veličina slova: