Почиње позоришни фестивал „Бескрај 10. квадрата“
18. јула 2017.
Богат спортски програм
20. јула 2017.
Прикажи све

Слике уметника-мелем за душу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ik22 ik3

Љубитељи сликарства су у оквиру Културног лета прокупачког Дома културе имали прилику да присуствују отварању изложбе слика,које су настале на овогодишњој Ивањданској колонији.

Изложбу је отворила већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић рекавши да је и овогодишња колонија испунила своју мисију која има хуманитарни и туристички карактер,први  се односи на обнову манастира,а  други има задатак да привуче што више људи. ik23 ikck                                                                                                                 

У холу Дома културе посетиоци су имали прилику  да виде 17 радова седморо сликара,који су ове године стварали у амбијенту ове установе културе и њеном окружењу.

Директорка Дома  културе Тијана Петровић присутне  је поздравила речима да су изложене слике мелем за очи и душу и да ће сви они који је  посете  уживати у колориту различитих боја и уметничких праваца,које су представили сликари из Топлице.

ik5 iks

У програму ове вечери учестовали су и гитариста Војислав Миленковић,Црквени хор и дечији хор  „Сањалице“.

На истом месту,само у другој просторији,тачније у клубу ове установе,посетиоци су могли да виде радове Прокупчанина Братимира Зеленкапића. Он се као ликовни стваралац први пут појављује још давне 1971. године у Дому омладине у Београду. Више пута је излагао и у Сарајеву где се први пут представио као скулптор. Излагао је и у Нишком културном центру и редован је учесник изложби које организује Ликовна секција Дома културе.

ikz

 

Величина слова: