Ministar uručio „Drainca“ Danojliću
29. avgusta 2017.
Nagrađena zbirka „Azbuka čula“
31. avgusta 2017.
Prikaži sve

Slobodna 72 mesta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U prvom upisnom roku na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju od planiranih 198 upisalo se 126 svršenih srednjošolaca. Za drugi,septembarski upisni rok,ostala su 72 slobodna mesta.

Direktor ove jedine prokupačke državne visokoškolske ustanove prof. dr Dejan Davidović rekao je da su u drugom upisnom roku može upisati 60 studenata koji se finansiraju iz budžeta i 12 samofinansirajućih.

– Od šest studijskih programa u prvom roku jedino su popunjena mesta za program zaštite bilja,izjavio je on dodavši da se na ovom smeru ukupno upisalo 40 svršenih srednjoškolaca.

Prema njegovim rečima na studijskom programu za voćarstvo i vinogradarstvo slobodno je sedam mesta,ratarstvo i povrtarstvo devet,stočarstvo pet,strukovna veterina 17,a prehrambena tehnologija 34 mesta.

– Prijavljivanje kandidata za upis traje od 1. do 4.septembra,a polaganje prijemnih ispita 8. septembra,dok će se upis primljenih kandidata vršiti od 13. do 20 septembra,rekao je Davidović. 

v%20poljoprivredna%20

Veličina slova: