Održana prezentacija “Energija iz otpada”
19. januara 2016.
Nakon inspekcijskih nadzora zaposleno 186 radnika
21. januara 2016.
Prikaži sve

Snežni pokrivač štiti ozime kulture


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

oranice%20pod%20snegom%201

Prethodna dva dana temperatura tokom večernjih i ranih jutarnjih sati iznosila je i do -15 stepeni. Ovako niske temperature nisu ugrozile ozime kulture. Osnovni razlog za to je snežni pokrivač koji se nalazi na zasejanim površinama.

– Sneg koji je padao pre nekoliko dana dobro je došao zasejanim ozimim kulturama,iz razloga što on štiti pšenicu,ječam i druge ratarske kulture od niskih temperatura koje vladaju u protekla tri dana,izjavila je savetodavac za zaštitu bilja u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović i dodala da su ozime kulture na teritoriji prokupačke opštine zasejane na površini od oko 2.500 hektara.

Prema njenim rečima,da nema snežnog pokrivača došlo bi do znatnog izmrzavanja i oštećenja ozimih kultura koje su već nikle.

– Štete u zasadima voća prouzrokavane niskim temperaturama zasad nema. Posledice trenutnih vremenskih prilika mogu da se delimično osete samo na mladim zasadima ili zasadima koji su posađeni tokom jeseni,rekla je Snežana Jović.       

Veličina slova: