Нова дечија представа Дома културе
21. децембра 2016.
Новогодишње дружење ученика и професора
23. децембра 2016.
Прикажи све

Солидарност ученика на делу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

tatkop%2022_12%201%2078_o%20(1)

Ученици Основне школе „Никодије Стојановић Татко“,свакодневно показују да им је,поред учења,помагање својим школским  другарима,још један од најважнијих свакодневних задатака. Тако је данас у овој школи у оквиру пројекта „Туторинг Србија“,десет ученика ромске популације,који су њиме обухваћени,добило солидарне пакете,који садрже гардеробу,играчке и слаткише. 

-У овој акцији су били укључени сви подједнако,јер сви заиста брину једни о другима. Организатор је био Ђачки парламент,Подмладак Црвеног крста и Дечији савез наше школе. Имамо пет тутора,који у оквиру овог програма помажу деци која слабије уче. Они сарађују са учитељима,тако што од њих сазнају у чему деца заостају и онда на томе раде. И према речима учитеља,они захваљујући раду са туторима,већ показују већу заинтересованост за градиво и активно учествују на часу. Тутори су волонтери и наши бивши ђаци,а у овај пројекат смо се укључили због превенције осипања ученика,рекла је директорка Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ Љиљана Суботић.

tatko%2022_12%202948_o%20(1)

Она је додала да се у школи подједнако води брига и о деци која похађају наставу у издвојеним одељењима.

-Традиционално  смо и ове године посетили  наше ђаке  у Баботинцу,Булатовцу,Рељинцу и Доњој Речици,поводом Међународног дана солидарности. Деца из матичне школе су прикупила одећу за социјално угрожене ученике и овим поводом су им поклонила пакете са њом. У оквиру ове акције  сваком детету без изузетка смо поклонили и пакетиће који носе симболичан назив „Један пакетић,много љубави“,како бисмо учинили да се већ сада радују наступајућим празницима,истакла је Суботић.

Школу у Доњој Речици следеће недеље посетиће Ротари клуб „Цар Константин“ из Ниша,који им традиционално пред празнике,доноси нове поклоне и са њима новогодишњим украсима улепшава школски простор.

-Наша деца су веома вредна и увек спремна да помогну ономе коме је помоћ потребна. Тако су,поред пакета за своје другаре,припремила пакете у виду одеће и за једну групу предшколаца Предшколске установе „Невен“,док ће други део отићи Црвеном крсту Прокупље,са којима традиционално имамо добру сарадњу. 

Величина слова: