Задруге су у интересу пољопривредника
6. октобра 2016.
Обележен Дан ослобођења Прокупља
10. октобра 2016.
Прикажи све

Споразум о сарадњи Прокупља и Кочевја


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

potpisivanje1 potpisivanje2

 Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и градоначелник Општине Кочевје  Владимир Пребилић,потписали су Споразум о сарадњи,   којим су и званично потврђени пријатељски односи  између ове две општине.

Споразум је потписан  на Дан општине Кочевје,3. октобра ,у свечаној сали  Шешковог дома,у присуству великог броја представника привредног,образовног,спортског и културног живота  општине Кочевје.

potpisivanje4 potpisivanje5

-Имам велику част и задовољство да вас поздравим у име грађана  општине Прокупље.Посебно сам почаствован што смо данас потписали Споразум о братимљењу између две општине. Уверен сам да је ово историјски чин за обе општине. Желим да подсетим да пријатељство Прокупља и Кочевја траје још од 80-тих година прошлог века када су се становници наше две општине често посећивали и дружили. Тада је потписана повеља о братимљењу Кочевја и Прокупља али на нивоу Месних заједница. Данашњим Споразумом о братимљењу односе између две братске општине подижемо на један значајно виши ниво,на ниво Општина. Овај Споразум за све нас треба да буде подстицај и покретач интензивније сарадње. Данашње братимљење треба широм да отвори врата размени различитих искустава,знања,примера добре праксе на свим пољима,просветном,културном,привредном,спортском,а све у интересу унапређења начина живљења у обе општине. Овакво приближавање наших  општина пружа и нашим локалним самоуправама велике могућности,не само у размени искустава,већ и на плану изградње још бољих међусобних односа и обостране помоћи. Нама који смо на путу прикључења Европској унији,ваша искуства као члана Европске уније,су више него драгоцена,како би што безболније прешли тај пут. Пријатељство,поверење,међусобно поштовање и уважавање које ја и моји сарадници имамо према вашем градоначелнику и његовом тиму људи,морају да се пренесу и на све становнике наших братских општина,а посебно на младе нараштаје како би односи између две општине из године у годину били на све вишем нивоу,казао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић, приликом потписивања Споразума о  братимљењу. 

potpisivanje3

Општина Прокупље и Општина Кочевје ће у оквиру својих надлежности и могућности тежити ка сарадњи на културном,економском,туристичком,спортском и локално политичком подручју. Посебну пажњу ће при том посветити органзовању сусрета младих.

 

 

Величина слова: