Рукометни спектакл у Прокупљу
10. марта 2016.
Почела изградња бедема на критичним тачкама
12. марта 2016.
Прикажи све

Спремни за деловање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dusica%20dinic%2011_3_

 Волонтери и јединица за деловање у несрећама и катастрофама Општинске организације Црвеног крста Прокупље спремна је да делује у збрињавању људи угрожених поплавама.

Секретар ОО Црвеног крста Душица Динић изјавила је да је ова организација учинила све неопходне припреме за помоћ људима угроженим од поплава.

– Већ током јучерашњег дана надлежни из Црвеног крста Србије су се интересовали за стање у нашој општини и  били спремни да упуте одређене видове помоћи. Наше активности биће у сарадњи са Општинским штабом за деловање у ванредним ситуацијама,изјавила је она и нагласила да неопходних намирница има у довољним количинама.

Према њеним речима буде ли потребе за смештај људи угрожених од поплава то ће се радити у сарадњи са локалном самоуправом.

– Досадашња искуства су таква да су људи,који су због поплава морали да напусте своје куће,смештај налазила код своје родбине или пријатеља. Без обзира на досадашње искуство морамо бити спремни за пружање свих видова помоћи угроженим особама,рекла је Душица Динић.   

Величина слова: