Велики број превентивних прегледа
20. новембра 2017.
Обележен Светски дан детета
22. новембра 2017.
Прикажи све

Средства министарства за бригу о старима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије одобрило је средства у износу од 11.000.000,00 динара Општини Прокупље  за реализацију пројекта „Постоји неко ко брине о њима“ који се по други пут спроводи на територији општине Прокупље.

Пројекат  је од 15. новембра почео да  спроводи Дом здравља Прокупље у сарадњи са НВО „Инклузија данас“ и трајаће све до 14. јула 2018. године. То значи да ће  у наредних осам  месеци најугроженији  грађани добијати  лекарску помоћ,здравствену негу и помоћ у кућним пословима. Реч је о  старијим, болесним и изнемоглим лицима која нису у могућности да се самостално страју о себи. Према подацима Дома здравља, евидентирано је 1500 корисника ових услуга, а треба напоменути да ове услуге могу добијати и лица која немају здравствено осигурање.

У оквиру  пројекта корисницима је омогућен лекарски преглед у кући, мање дијагностичке процедуре, помоћ у кући и нега. Тим обилази кориснике једном или двапута месечно у зависности од њиховог здравственог стања.Теренски рад омогућује целокупну слику о кориснику, са циљем евидентирања  социо-економских и егзистенцијалних проблема и давања савета за њихово решавање.Оно што је најважније је да корисници поменутих услуга не морају нигде да иду из својих кућа како би добили лекарску помоћ или негу, набавили лекове, храну или било шта друго што им је потребно, јер постоји  неко ко брине о њима.

 domydravljaprojekat

Величина слова: