Obeležen 7. juli Dan ustanka
7. jula 2014.
Evropski studenti u Pločniku
9. jula 2014.
Prikaži sve

Sredstva za omladinske projekte

omladina omlidana3

U Opštini Prokuplje održana je prezentacija programa „Mladi su zakon“ koji već petu godinu zaredom sprovodi Ministarstvo omladine i sporta sa 25 Resurs centara u Srbiji.

„Proaktiv“ organizacija iz Niša i ove godine poziva sve mlade ljude iz Topličkog okruga da  budu aktivni u  lokalnim zajednicama ,svoje ideje pretoče u dobre projekte i konkurišu za sredstva Ministarstva.

-Prošle godine imali smo  rekordan broj prijava iz Topličkog okruga,  od kojih je 9 bilo iz Prokuplja,među kojima je mlada neformalna grupa  sa svojim projektom,  „Premotaj film“ bila proglašena   za najbolju volontersku akciju sa   područja Topličkog okruga,istakla je Olivera Cenić iz Resurs centra „Proaktiv“.

Prema njenim rečima ovaj projekat je i prilika da se mladi ljudi ,možda i po prvi put ogledaju u pisanju projekata i realizaciji svojih ideja . Pre apliciranja na konkurs,  predviđena je obuka za zainteresovane pojedince,neformalne grupe i udruženja  koju sprovode  instruktori „Proaktiva“.

– Ove godine je program  malo izmenjen,imamo novu kategoriju a to je humanost i solidarnost,tako da će deo sredstava iz ovog programa  biti odvojen za poplavama ugrožena područja. Grantovi za omladinske akcije iznose od 40.000 do 100.000 dinara i u planu je da  se finansira oko 10 projekata,za koje je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo oko 550.000 dinara,rekla je Olivera Cenić.

 

Obuka za pisanje projekata  sprovodiće se  od 11. do 13. jula u Nišu,a konačni rezultati  konkursa  biće objavljeni 10. avgusta 2014.godine.

Veličina slova: