Рашчишћени сви путни правци
8. јануара 2017.
Много посла за прокупачку Хитну помоћ
10. јануара 2017.
Прикажи све

Стабилно стање на свим путевима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kzs%20ciscenje%20snega

На данашњој конференцији за штампу председник Општине Прокупље Александар Симоновић рекао је да су сви путеви на територији прокупачке општине проходни.

– У протеклих пар дана захваљујући максималном ангажовању и озбиљношћу надлежних служби сви путеви на територији Општине Прокупље су проходни. Најтежа ситуација у чишћењу снега била је у селима која гравитирају око Житног Потока и подјастребачким селима,Горњој Бресници,Клисурици,Микуловцу и другима,рекао је он и подвукао да је стање на свим путним правцима сада стабилно.
Према његовим речима изузетно пожртвовање у рашишћавању путева од снежних наноса дали су радници ЈКП „Хаммеум“,“ Тасић коп-а“,„Мандић коп-а“ и других служби.
Симоновић је посебно истакао да су они на захтев здравствених установа у селу Бајчинце помогли да се пацијент довезе до Прокупља на дијализу и да се болесном дечаку из атара села Горња Бресница укаже неопходна медицинска помоћ.
 
rasciscavanje%20snaga%2011 rasciscavanje%20snega%2022
 
– Без обзира на изузетно ниске температуре и наносе снега,које су посебно владале у брдскопланинским крајевима где највећим делом живе старачка домаћинства,ни један грађанин није био животно угрожен,истакао је Симоновић.
Помоћник председника Оопшптине Прокупље Владица Младеновић нагласио је да су у веома кратком времену очишћени сви путни правци у сеоским срединама.
 
– На појединим путним правцима,као што је било у атару села Горња Бресница,наноси снега износили су два до три метра. Својим ангажовањем и професионалним радом запослени у надлежним службама оспособили су те путне правце,рекао је он и подвукао да је снабдевање електричном енергијом било стабилно и да су мањи кварови на електромрежи брзом интервенциом радника у прокупачкој Електродистрибицији отклоњени.
 – Према најавама метеоролога и наредних дана очекују се снежне падавине и ниске температуре. Стање на терену ћемо свакодневно пратити како би благовремено предузели све неопходне мере за нормално функционисање живота наших суграђана,закључио је председник Симоновић.   
Величина слова: