Бјорнестад: Шансе за привредни развој
9. новембра 2017.
Уређена улица Гуте Добричанина
11. новембра 2017.
Прикажи све

Стална едукација пољопривредника


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pssss%2010_%2011_2017_

До краја календарске године саветодавци у Пољопривредно стручној служби Прокупље планирају да организију низ предавања по градским и сеоским месним заједницама. Планирано је да се упросторијама месне заједнице Ново село предавање одржи 13.новембра,Страхиња Ераковић 15,а у Новој Божурни 17.новембра.

Саветодавци ПСС Душка Петровић,Снежана Јовић и Дејан Тонић пољопривредним произвођачима говориће о новим технологијама у воћарству,сточарству,заштити биља,удруживању пољопривредника и другим областима.

– Да би били конкурентни на тржишту и применили нова научна сазнања у производњи неопходна је стална едукација пољопривредника. Због тога је у наредном периоду планирано одржавање  многих семинара  и  трибина намењених њима,изјавили су саветодавци истакавши да у реализацији ове обуке имају велику подршку локалне самоупрaве.

И ове,као и претходних година,сусрети саветодаваца Пољопривредно стручних служби Србије одржаће се на Златибору.

– На тродневном скупу саветодаваца,који ће се одржати од 12. до 14. децембра,осим стручних предавања биће изложени и производи многих пољопривредних произвођача из Прокупља и других топличких општина,рекла је Снежана Јовић додавши да је ово јединствена прилика да се презентују привредни потенцијали нашег краја.

 

Традиционална зимска школа за прокупачке пољопривреднике одржаће се у другој половини децембра.  

  

 

Величина слова: