Uručena nagrada „Drainac“ Milošu Jankoviću
27. avgusta 2014.
Savetnik predsednika Srbije posetio Prokuplje
1. septembra 2014.
Prikaži sve

Stihovi za Drainca

DSC_2534 DSC_2526

Pesnička manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ nastavljena je mitingom poezije,na kome su svoje stihove govorili pesnici iz svih krajeva naše zemlje. Ovo neizostavno pesničko susretanje svojim stihovima je otvorio prošlogodišnji dobitnik nagrade „Drainac“ Miljurko Vukadinović,a potom i Bratislav Milanović,Dejan Aleksić,Veroljub Vukašinović,Dragan Borisavljević,Živorad Nedeljković,Dane Stojiljković,Andrej Jelić Mariokov,Radoslav Stojanović,Ljubiša Krasić,Zoran Bognar i Zvonko Karanović.

Notama koje su dolazile sa harmonike,violine i gitare veče su obojili Boban Kostić,Stiven Demirović i Vojislav Milenković.

I na ovom mitingu poezije govorili su se stihovi u čast Drainca,pesnika bunta i otpora,koji je bio dugo zaboravljen,ali se u rodni kraj ipak vratio pedesetih godina prošlog veka.

Prema rečima Dragana Ognjanovića i današnji pesnici su uverili ljubitelje poezije da stihovima grade svoj i naš pesnički svet,prenoseći nam kroz pesničke metafore svoje viđenje ljubavi,prirode,osećanja,ali i svoj odnos prema nacionu srpskom. I kako reče jedan poeta „teže je uz pesmu,nego uz planinu“,što nam je poručivao i sam Drainac kroz svoje stihove,a učesnici susreta su nas još jednom uverili u to.

Veličina slova: