Споразум о сарадњи Прокупља и Кочевја
7. октобра 2016.
Киша зауставила бербу грожђа
11. октобра 2016.
Прикажи све

Стоти рођендан прославио у Музеју


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

100%20rodjendan%201

Народни музеј Топлице и СУБНОР Прокупља организовали су рођенданску прославу за најстаријег грађанина Стојана Стојановића,који је 8. октобра 1916. године рођен у прокупачком селу Пашинац. Прослави стотог рођендана,осим чланова породице,присуствовали су и представници Општине Прокупље,Црквене општине и многобројних борачких организација.

У биографији најстаријег Прокупчанина стоји да је Гимназију завршио у Прокупљу,да је био подофицир Војске Краљевине Југославије,да је током Другог светског рата више од четири године био у заробљеништву у војном логору у Аустрији. Након рата запослио се као геометар у катастру непокретности у Прокупљу. За свој неуморан и стручан рад добитник је више признања.

– Свој мир и сврху живота налазим код чланова породице. Данас ми највеће задовољство представља дружење са унуцима Душаном и Душицом и праунуком Софијом,рекао је весели и насмејани отац,деда и прадеда Стојановић.

Осим складног породичног живота своју дуговечност дугује и сталним шетњама до брда Хисар. Дневно пешачи у просеку пет до шест километара.

– Нове пријатеље и другаре стекао сам шетајући до Хисара. Без обзира што су знатно млађи од мене увек имамо тему за разговор,каже он и истиче да му је драго што су на прославу његовог стотог рођендана дошли и колеге рекреативци.

Разговарајући са слављеником,сазнали смо да он прати спортске догађаје и да највише воли да гледа нашег прослављеног тенисера Новака Ђоковића.

– Мало се нарвирам када наш Ђоле изгуби меч. Добро је што он ретко кад буде поражен на терену,истиче Стојановић и подвлачи да му је једна од највећих жеља да упозна првог тенисера света.

На пријему није изостала рођенданска торта,песма и многобројни поклони. Честитајући стоти рођендан Стојану Стојановићу,директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић,секретар СУБНОР-а Прокупља Љубомир Стојановић и сви учесници прославе пожелели су му добро здраље и да у кругу своје породице и наредних година прославља рођендан.     

100%20rodjendan

Величина слова: