Potrebna stalna edukacija
17. novembra 2017.
Kupovina na odloženo plaćanje
21. novembra 2017.
Prikaži sve

Stručna predavanja za poljoprivrednike


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predavanjenb1 predavanjenb2

 Savetodavci Poljoprivredno stručne službe, u saradnji sa Opštinom Prokuplje, počeli  su sa predavanjima u seoskim  i prigradskim mesnim zajednicama. Tako su  predavanja održana u Novom Selu i mesnoj zajednici Strahinja Eraković i u Novoj Božurni.

Savetodavac Duška Petrović održala je predavanje o načinu i postupcima formiranja zadruga i prednostima udruživanja poljoprivrednika dok su o jesenjoj zaštiti, obradi zemljišta i đubrenju u voćnjacima govorili Snežana Jović i Dejan Tonić.

predavanje%20nb(1) predavanje%20nb3                    

– U saradnji sa Opštinom Prokuplje u narednih godinu dana održaćemo blizu 200 predavanja i radionica u seoskim i gradskim mesnim zajednicama, rekao je Dejan Tonić dodavši da je u interesu  poljoprivrednika da u što većem broju prisustvuju predavanjima kako bi se upoznali sa novim tehnologijama i naučnim dostignućima koji se primenjuju u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predsednik Saveta mesne zajednice Nova Božurna Milan Sinanović je istakao da je edukacija poljoprivrednika izuzetno važna.

– Prijatno sam iznenađen na koji način su savetodavci govorili o novinama u poljoprivredi. Na mnogobrojna pitanja odgovarali su kratko i jasno tako da su svi prisutni bili zadovoljni odgovorima, izjavio je Sinanović istakavši da je dobro što je ovom predavanju prisustvovao i veliki broj mladih poljoprivrednika iz sela.     

Veličina slova: