Спортски викенд
6. марта 2017.
Захтеви се подносе до 15.марта
8. марта 2017.
Прикажи све

Стручном праксом до запослења


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zaposlavanje1

Општина Прокупље,Национална служба за запошљавање- Филијала Прокупље  и 16 младих незапослених лица,данас је потпислао уговоре стручне праксе у трајању од шест месеци,које финансира Општина Прокупље и Европски прогрес,као развојни програм Европске уније.

Вредност овог пројекта је милион и 548 хиљада динара,једном трећином учествује Општина Прокупље,а две трећине даје Европски прогрес. Незапослени ће стручну праксу обављати у приватним предузећима и јавном сектору на територији општине Прокупље. Реч је о седам послодаваца и то Дом ученика средњих школа,Компанија „ЛЕОНИ“,„Топлицаградња“,“ЧИП“,„Гама консалтинг“,Агенција „Душан Бачанин“ и ТР „Лазић“.

zaposljavanje2

-Општина Прокупље наставља да спроводи политику активног запошљавања. Овај пројекат је веома значајан,јер значи помоћ младим људима да се запосле и остваре стручну праксу,која ће им касније бити од помоћи за неко ново радно ангажовање. Сва лица која улазе у овај пројекат су на евиденцији Службе за запошљавање. Један од највећих послодаваца је Компанија „ЛЕОНИ“ у којој ће пет младих,факултетски образованих људи обавити стручну праксу,истакао је овом приликом председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Генерални директор Компаније „ЛЕОНИ“ Клеменс Сакс је нагласио да је веома задовољан сарадњом коју има са Општином Прокупље,али и Националном службом за запошљавање.

-Наша компанија  је друштвено одговорна компанија и до сада је увек подржавала овакве иницијативе. Ми ћемо и убудуће,поред бриге о својим радницима,водити рачуна и о осталим  друштвеним групама у средини у којој послујемо,нагласио је Сакс.

zaposljavanje3

Шеснаест незапослених лица која су потписала уговоре стручне праксе су различитих образовних профила.Они ће нова знања и вештине наредних шест месеци  стицати у фирмама са којима су потисали уговоре.

Европски прогрес за спровођење својих програма и активности финансијску подршку добија од Владе Швајцарске и  Европске уније,уз подршку Владе Републике Србије.

 

            

Величина слова: