За љубитеље сликарства
24. октобра 2017.
Гимназијалци одлични на „Пословном изазову“
26. октобра 2017.
Прикажи све

Све већи терет старих дуговања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 opstina%20prokuplje

Oпштина Прокупље у року од само неколико месеци приморана је да измири још једну извршну пресуду Привредног суда у Нишу по којој је дужна да исплати 3.865.856 динара повериоцу ГПД Инжењеринг ДОО Прокупље који је тужио за неплаћене рачуне за изведене радове на подручју општине од пре 10 година. Пре само пар месеци на слична дуговања а по правоснажној пресуди из општинске касе отишло је преко 11 милиона динара ЗЗ Центру мале привреде Ниш. За кратко време 15 милиона динара за туђу неодговорност,немар и бахатост,намеће питање шта би било да данас на рачуну  нема средстава као што је то била честа појава када су наведени дугови направљени. Одговорним односом према буџету актуелно руководство је обезбедило средства и за оваква изненадна плаћања. Међутим треба да се зна,да је у овом периоду,уместо тога могло да се асфалтира још  3.750 метара квадратних улица у граду. И оно што је још горе ту није крај а нико не може ни да наслути шта ће се и како догађати када се зна да се на данашњи дан дугује 557 милиона динара по основу уговора,рачуна и потписаних ситуација за изведене радове до 2009. године. Тачније до 27. јануара 2009. године када је наступила блокада Дирекције за урбанизам,изградњу и стамбене послове општине Прокупље .

Поред наведених пресуда ми већ плаћамо рате дуговања ЈКП Водовод,које је настало до 2012.године. Само у ставкама крупнијих износа оно је у укупном  збиру било 220 милиона динара. Тако да,само по основу репрограма дугова за порез и доприносе,за дугорочни кредит,за струју као и за доприносе Дирекцији за воде,то сада наше грађане из буџета кошта 32 милиона динара годишње. Свему овоме треба додати и преко 30 милиона динара годишње за отплату рата кредита у износу од 195 милиона динара који је узет одлуком СО Прокупље 19.08.2010. године. Када се саберу плаћања ових старих дуговања ,сада на то иде преко 62 милиона динара годишње. И пошто је то буџет свих грађана Прокупља,треба рећи да се за тај новац сваке године може изградити из темеља по једно сасвим ново,модерно опремљено обданиште за децу или се пак може асфалтирати петнаестак градских улица.

 

Величина слова: