Velika zainteresovanost za predavanja
8. avgusta 2017.
Prekid u snabdevanju strujom
10. avgusta 2017.
Prikaži sve

Svečani ispraćaj u Vojne škole

pitomci%201 pitomci%202

Centar Ministarstva odbrane Prokuplje,Toplički upravni okrug i Opština Prokuplje,organizovali su prijem za učenike primljene iz građanstva u Vojne škole za školsku 2017./18 godinu sa teritorije nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Prokuplje.

Milan Milutinović iz Kuršumlije je upisao Vojnu gimnaziju,Danilo Gardašević,Andrija Antić i Radmila Đorđević iz Prokuplja Srednju stručnu vojnu školu,a kadet Miloš Stojanović  Vojnu akademiju.

Pored učenika i njihovih roditelja,ceremoniji svečanog ispraćaja primljenih kandidata iz građanstva u vojne škole,prisustvovali su i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković,načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović,poslanik u Skupštini Republike Srbije Hadži Milorad Stošić,komandant prokupačkog Garnizona potpukovnik Dragan Milenkov,predstavnik VBA u Ministarstvu odbrane,zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,zamenik predsednika Opštine  Blace Ivan Burgić,  šef upravnih poslova Policijske uprave Prokuplje Nikola Lutovac,predstavnici Sektora za vanredne situacije odeljenje Prokuplje Radmila Vujisić i Srboslav Biserčić i načelnik Centra Ministarstva odbrane Prokuplje potpukovnik Srđan Spasić.

U znak sećanja na ovaj prijem učenici su dobili prigodne poklone,a po nalogu Ministarstva odbrane Goranu Mitiću iz Prokuplja uručena je vojna spomen medalja za revnosnu službu,20 godina rada u vojsci Srbije.

pitomci%203 pitomci%204

Prisutne su pozdravili načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Pukovnik Marković je  izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog svečanog ispraćaja,koji je na ovaj način organizovan po prvi put.

-Odbrana otadžbine je za svakog Srbina i srpski narod bila uvek više od obaveze. Vojnička uniforma je utkana u našu tradiciju,a istorija Srbije predstavlja istoriju ratovanja,stradanja,borbe,ali i ponosa,rekao je pukovnik Marković i poželeo učenicima  dobre rezultate u daljem školovanju i mirnodopsko vreme.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović je čestitao učenicima na dosadašnjim rezultatima,naglasivši da nema veće brige od brige za otadžbinu i da je vojna služba u našoj zemlji uvek bila častan poziv.   

Veličina slova: