Дуг бивше власти угрозио функционисање Општине
4. децембра 2017.
Уређује се простор око Дома културе
6. децембра 2017.
Прикажи све

Сви путеви на подручју општине Прокупље проходни

centar%20ulica1

Према информацијама из Предузeћа за путеве Ниш које одржава путне правце у овом делу Србије сви путеви првог и другог приоритета на подручју Топличког округа су проходни.

Снег слaбијег интензитета који од јутрос пада не задржава са на коловозу тако да је коловоз на путу Ниш  – Куршумлија  – Мердаре само јако поквашен. Снега нема ни на путном прaвцу према Копаонику до Јанкове Клисуре, на десетак километара од Блаца док се снежни покривач задржао још једино на путним правцима према Белом Камену у општини Прокупље.

Председник Општине Прокупље, Александар Симоновић  је рекао новинарима да је ове године из општинског буџета за одржавање улица у граду и путева на сеоском подручју у зимској сезони, издвојено нешто више новца него прошле године, тачно 12,5 милиона динара. 

Према његовим речима реагенси со и ризла су већ набављени у довољним количинама тако да не би требало да буде проблема са проходношћу и одржавањем свих путних праваца током зиме на територији наше општине

 На залихама Јавног комуналног предузећа "Хамеум" тренутно има 12 тона соли а у току је набавка додатних количина соли и калцијум хлорида као и даске за уклањање снега на машини за чишћење. 

Величина слова: