Fudbalerima samo bod, ostali uspešni
27. oktobra 2014.
Za brže apotekarske usluge
29. oktobra 2014.
Prikaži sve

Temelj sportskog i bratskog druženja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

     bih%201                   bih4

Pionirska i kadetska reprezentacija Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) odigraće sa vršnjacima iz reprezentacije Fudbalskog saveza Topličkog okruga (FSTO) prijateljske utakmice u sklopu produbljivanja saradnje ova dva saveza. Tim povodom delegaciju iz Republike Srpske primili su zamenik predsednika Opštine Prokuplje Ilija Đedović i član opštinskog veća Dejan Lazić. Gosti i domaćini tokom druženja razmenili su prigodne poklone.

– Posebno mi je drago da su nam u goste došle mlade selekcije,sportisti koji su na putu da naprave uspešne karijere i koji će kroz ovakav vid druženja moći na najbolji način da daju i prime pozitivnu energiju i emocije koje oduvek vežu nas i naš bratski narod u Republici Srpskoj. Sport a posebno fudbal oduvek je bio više od igre a putem promocije fer – pleja i sportskog nadmetanja uspostavlja se na najbolji način uspešna saradnja i plasiraju se dobre strane sporta,rekao je Ilija Đedović zamenik predsednika Opštine Prokuplje.

Utakmice ovih dveju reprezentacija biće odigrane danas u Blacu na stadionu Jastrepca i to kadeti sa početkom od 12 časova i pioniri čija je utakmica na programu od 14 časova.

– Poziv koji smo dobili da posetimo Toplicu prihvatili smo sa oduševljenjem. Ovo je sjajna prilika da učvrstimo naše veze ne samo u sportu već i u mnogim drugim oblastima. Očekujemo da na proleće selekcije FSTO posete Republiku Srpsku i budu naši gosti na turniru koji planiramo da organizujemo,istakao je Slavoljub Stojanović koordinator za omladinski fudbal FSRS.

Temelji saradnje fudbala u Republici Srpskoj i Toplici odavno su postavljeni kroz humanitarne utakmice i susrete veterana a sada ovom posetom i utakmicama najmlađih selekcija ta saradnja dostiže još veći nivo.

– Kontakti se nisu prekidali i po mom postavljenju za direktora mladih reprezentacija Topličkog okruga rodila se ideja da još više učvrstimo odnose sa FSRS. Ove dve utakmice danas biće kruna našeg rada u jesenjoj polusezoni. Da podsetim da smo do sada u jesenjem delu odigrali sa OFK Beogradom u duplom programu zatim su pioniri gostovali na turniru u Rumuniji gde su osvojili drugo mesto. Na proleće nas očekuje gostovanje u Bugarskoj,uzvratna poseta Republici Srpskoj,utakmica u Beogradu sa Voždovcem i Radom i mnogim drugim klubovima,rekao je Aleksandar Dikić direktor mladih reprezentacija Fudbalskog saveza Topličkog okruga.

      bih%202                    bih%203

Veličina slova: