Завршена јесења сетва
29. новембра 2016.
Спремно чекају зиму
1. децембра 2016.
Прикажи све

Топлица и Србија у част Топличког устанка

ootu30_11_2

 У Општини Прокупље данас је одржан састанак Организационог одбора за обележавање стогодишњице Топличког устанка,26. фебруара 2017. године.Покровитељ ове изузетно значајне манифестације,не само за Топлицу,већ за целу Србију,је председник Србије Томислав Николић.

oo%20tu30_11

 Тим  поводом Прокупље је данас посетила саветница председника Републике,Станислава Пак.

-Ово је први састанак Организационог одбора поводом обележавања стогодишњице Топличког устанка,великог догађаја чији је покровитељ председник Републике Србије Томислав Николић. Веома смо поносни што нам је припала част да организујемо ову манифестацију,26. фебруара 2017. године,када ће очи целе Србије бити упрте у Топлицу и Прокупље,изјавила је Станислава Пак Станковић.

ooto30_11%203

 

Састанку су присуствовали представници Министрства  за рад,борачка и социјална питања,Министарства културе и информисања,Министарства државне управе и локалне самоуправе,Министарства за просвету,науку и технолошки развој,представници Војске Србије,Цркве,топличких општина,установа културе и удружења.

ootu30_11%204

 

Овај историјски догађај о ослободилачким ратовима Србије биће достојанствено обележен у све четири општине Топличког округа. Током седмодневног програма биће одржане бројне културне манифестације,историјска предавања,изложбе,промоције,као и велики Међународни научни скуп који ће окупити учеснике из 30 земаља.

Чланови Организационог одбора су закључили да ће даље активности бити усмерене на израду конкретних програма свих општина Топличког округа ,како би се на наредном састанку презентовао комплетан програм прославе ове велике државне манифестације.   . 

  

 

Величина слова: