Потребна стална едукација
17. новембра 2017.
Куповина на одложено плаћање
21. новембра 2017.
Прикажи све

Топлички сликари у Београду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 У Малој сали Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ у Београду отворена је изложба „Топлички сликари“. Изложено је четрдесетак радова топличких ликовних ствралаца, а поред слика она садржи и скулптуре академских ствараоца из Топлице.

-Репрезентативна изложба на најрепрезентативнијем месту. Ово је прва топличка презентација у једном оваквом храму уметности и једна од најзначајнијих групних изложби наших сликара, рекао је историчар уметности, виши кустос у Народном музеју Топлице Драган Поповић.

Он је додао да се међу изложеним радовима налазе радови Драгана Дробњака, Љиљане Ерчевић, Мирослава Лазовића, Снежане Пешић Ранчић, Ене Поповић, Георгија Георгијева, Богдана Антонијевића, Небојше Станковића, Владана Лабовића, Надице Грбић, Чедомира Ристића, Светлане Илић, Александра Паунковића и многих других.

-Изложба „Топлички сликари“ је омогућила нашим уметницима да покажу свој рад и таленат. Оним млађим је дала подстрек да напредују, а старијим је потврдила да је њихово стваралаштво вредно пажње, истакао је Поповић.

Он је нагласио да радови заступљених аутора пружају могућност увида у ликовно стваралаштво овог краја, што је између осталог и био циљ изложбе. На овај начин остварена је сарадња између УЛУС-е и Народног музеја и галерије „Божа Илић“, који су били задужени за селекцију радова.

Изложба „Топлички сликари“отворена је 17. новембра, а љубитељи ликовне уметности моћи ће да је погледају до 28. новембра ове године. 

slikari

Величина слова: