Predstavljen novi roman Sibina Šovića
18. juna 2015.
Topličanin poražen u odlučujućoj utakmici
22. juna 2015.
Prikaži sve

Trenutna tržišna otkupna cena višnje 60 dinara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Otkupljivaci%201 Otkupljivaci%202

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović organizovao je sastanak sa proizvođačima i najvećim otkupljivačima višanja sa područja prokupačke opštine. Na sastanku,kome je prisustvovao član Opštinskog veća zadužen za privredu Ljubiša Blagotić,najviše se razgovaralo o ovogodišnjoj kampanji branja višnje.

– Treba sve učiniti da ovogodišnja kampanja branja i otkupa višnje protekne u najboljem redu. Ovaj izuzetno važan posao za proizvođače voća treba što pre da krene,izjavio je predsednik Paunović i dodao da u formiranju otkupne cene treba da učestvuju svi subjekti u procesu proizvodnje i prerade višnje. Po njegovim rečima,u narednom periodu proizvođači voća,a samim tim i višnje,moraće da se pridržavaju standarda Evropske unije i da će na tržištu opstati samo oni koji te standarde budu primenjivali.

Direktor Zemljoradničke zadruge „Đurovac – Agrar“ iz Prokuplja Zoran Stanković govorio je o troškovima proizvodnje i problemima sa kojima se proizvođači susreću tokom kampanje branja i otkupa. Najveći otkupljivači voća sa područja prokupačke opštine rekli su da trenutna otkupna cena višnje iznosi 60 dinara po kilogramu. Oni su rekli da je pre nekoliko dana ta cena iznosila 50 dinara i da će tokom same kampanje branja tržište određivati otkupnu cenu.

 

Veličina slova: