O G L A S – konkurs za dva izvršioca
1. februara 2013.
Koncert mladih u Muzeju
6. februara 2013.
Prikaži sve

U Bolnici digitalizovani rendgen aparati


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U prokupačkoj Bolnici „Dr Aleksa Savić“ završena je kompletna digitalizacija Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku,čime je uspešno uhvaćen korak sa najnovijim dostignućima iz ove oblasti i ujedno postignuta ušteda od dva miliona dinara – rekao je na konferenciji za štampu direktor Bolnice dr Dragan Dinić.

On je objasnio da je digitalizacijom postojećih rendgen aparata sada omogućen prelazak sa klasičnog rendgen filma na kvalitetniji digitalni snimak,odnosno na CD disk.

– Za istu vrstu snimanja sada je potrebno 40 odsto manje zračenja,a samim tim i doza zračenja koju prima pacijent se proporcionalno smanjuje,što doprinosi i zdravlju samih pacijenata,zaposlenih u ovoj službi i podizanju nivoa u očuvanju zdrave radne sredine. Sada su mogućnosti dobijenog CD snimka velike,što podrazumeva promenu osvetljenja,uveličavanje,obeležavanje,automatsko pridruživanje podataka,slanje slike na daljinu,a sve u cilju bržeg i lakšeg postavljanja dijagnoze kao ključnog koraka u lečenju mnogih bolesti – kazao je Dinić.

DSC_7409

 

Veličina slova: