Mladi volonteri oživeli neolit u Pločniku
27. avgusta 2015.
Sigurna pobeda Topličanina
31. avgusta 2015.
Prikaži sve

U Bublici deca ponovo u školskim klupama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bubl_%201  bubl_%203

Posle 25 godina u selu Bublica 1.septembra ponovo će se čuti školsko zvono.

U ovom selu zahvaljujući Opštini Prokuplje i Mesnoj zajednici Bublica,sedmoro đaka,tri iz Bublice i četiri iz Dragog Dela sticaće nova znanja.

 Iz tog razloga predstavnici Opštine Prokuplje,većnica za resor obrazovanja Maja Ranđelović i načelnik za društvene delatonosti Miladin Milosavljević,posetili su Bublicu i obišli školu.

bubl_%208(1) 

-Ovo je izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku,a takvo jedno imamo i u selu Zlata. Objekat u kome je škola radila pre devedesetih godina sve vreme održavala je Mesna zajednica,te je zato bilo moguće sa samo 120 hiljada dinara opremiti je za novi školski početak. Da nije bilo tako on bi propao. Sada je škola dobila sanitarni čvor,okrečena je i opremljena materijalom koji je potreban za nesmetan rad i učenje,rekao je direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Ivan Prelić.

Pre nego je otvoreno izdvojeno odeljenje osnovne škole u Bublici,deca su morala da pređu sedam kilometara da dođu do škole i još toliko da se vrate svojim kućama.

-To što neće morati da odvode i dovode decu roditeljima će značiti mnogo,jer će to vreme iskoristiti da završe neke druge poslove. Sledeće godine škola dobija i osmog đaka i to prvaka,a lokalna samouprava će se potruditi da i u narednom periodu pomaže meštane ovog sela,istakla je Ranđelović.

Za srećan i uspešan početak učenicima ove škole Opština Prokuplje je poklonila po jedan školski pribor i ranac.

Prema rečima direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“u Žitnom Potoku Ivana Prelića,bubličku školu posetio je i načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo i odobrio otvaranje ovog izdvojenog odeljenja,u kome će učiti deca od prvog do četvrtog razreda.

Osnovnu školu u Žitnom Potoku pohađa oko sto đaka iz šest okolnih sela ovog kraja.

 

 

Veličina slova: