O G L A S – konkurs za dva izvršioca
1. februara 2013.
Koncert mladih u Muzeju
6. februara 2013.
Prikaži sve

U Domu zdravlja obeležen Dan borbe protiv raka


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U prokupačkom Domu zdravlja video prezentacijom i prigodnim predavanjem obeležen je svetski dan borbe protiv kancera. U saradnji sa Kliničko bolničkim centrom u Nišu zdravstveni radnici Doma zdravlja i Centra za prevenciju pacijentima su ukazali na značaj ranog otkrivanja ove teške bolesti.

DSC_7427

Tim povodom u ovoj ustanovi instaliran je digitalni mamograf,koji će počev od 12. februara,pa u narednih tri do šest nedelja raditi od 8.00 do 20.00 sati svakodnevno. Vrlo je bitno da se kancer otkrije pre svake vidljive promene na dojci,jer u toj fazi on se smatra potpuno izlečivim – kaže doktorka i podvlači da su lekari tu da ukažu na značaj preventive,a da svako ponaosob mora biti odgovoran prema svom sopstvenom zdravlju,kroz kontrolne i samopreglede dojke.

Pregledi mamografom namenjeni su ženama od 40 do 75 godina starosti,a za pregled će im biti potrebna samo zdravstvena knjižica,koja ne mora da bude ni overena. Da bi se izbegla gužva i nepotrebni redovi pregledi se zakazuju na broj telefona 027/321-661. 

DSC_7421

Veličina slova: