Екипа “С Тамаром у акцији” у Бресничићу
21. септембра 2016.
Успостављена спортска сарадња
23. септембра 2016.
Прикажи све

У посети установама културе у Прокупљу

slo%20muzej%201

Делегација културних,  спортских и туристичких  радника из Кочевја посетила је прокупачке установе културе,где су их директори упознали са програмским активностима које организују у току свог рада.

Најпре су обишли Народну библиотеку „Раде Драинац“,а потом и Народни музеј Топлице,где су се упознали са збиркама које се налазе у њему,а то су Топлички устанак 1917. године,поставка Ноб-а,адаптирана Градска соба и Етнолошка збирка.

Директори прокупачких установа представили су велики број културних садржаја и манифестација,који се у њиховој организацији  дешавају у нашем граду,а који задовољавају потребе,укус и старосну доб свих грађана.

Директор Регионалног музеја у Кочевју Весна Јербич Перко је како каже први пут у Прокупљу,али се нада да ће убудуће чешће долазити и сарађивати са Народним музејом Топлице и размењивати различите садржаје.

Директор прокупачког Музеја Дарко Жарић их је упознао са богатом историјом нашег града,али и Топлице.

-Сарадња наша два града је доста дуга. Ја се надам да ћемо ми убудуће сарађивати размењујући све оно што наш Дом културе ствара. Наша установа обухвата све облике уметничког стваралаштва,те ћемо вас радо посетити са неком позоришном представом,или ћемо за љубитеље писане речи организовати промоцију књиге,рекла је Организатор програма Дома културе Бисерка Милосављевић,истичући да се  Књижевно друштво „Раде Драинац“ које постоји у оквиру Дома културе бави и издаваштвом.

slo%20muzej%203

Овом приликом госте је са радом  Историјског архива Топлице упознао директор Милан Стојановић,а Културно образовног центра Топлица директорка Љиљана Красић.

Директор Јавног завода за спорт Јанез Маршич овом приликом је истакао да се ова установа у Кочевју бави одржавањем школских објеката,али и одржавањем и расподелом новца за спортске активности.

Туристички информатор Урша Крижман из Јавног завода за туризам и културу Кочевје је истакла да јој је драго да ће обићи Топлички крај,јер је о њему до сада сазнавала само путем интернета.

Сви су се сложили да је ова посета веома важна и значајна и да ће већ у најскорије време  бити остварена кроз различите размене програмских ативности установа из Кочевја и Прокупља. 

slo%20muzej%202

 
Величина слова: