Обука за младе Роме
9. децембра 2016.
Дежурства спречила криволов
13. децембра 2016.
Прикажи све

У припреми нови број ТОК-а


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

urednistvo%20casopisa%20TOK

 Књижевно друштво „Раде Драинац“,љубитеље писане речи,сваке године,два пута годишње обрадује новим издањем часописа за књижевност,културу и друштвена питања ТОК.

-И ове године ће бити тако,а његова  промоција нас очекује у последњој недељи децембра,каже главни и одговорни уредник ТОК-а Драган Огњановић и истиче да се часопис налази у фази припрема,као и да је овај број обележен поезијом.

Сваки број је већ традиционално посвећен Драинчевим сусретима,а у овом ће бити представљене и песме које су Андреј Јелић Мариоков,Радосав Стојановић и Владимир Јагличић посветили овим сусретима,који се већ  пола века организују у част великог Драинца.

Поред сталних рубрика,које су увек актуелне,редове на страницама овог броја испуниће и текст о истакнутом културном и друштвеном раднику,књижевнику и новинару Драгану Борисављевићу. Омаж посвећен њему припремили су Драгољуб Мирковић,Срђан Живковић и Драган Огњановић.

Оно што  према речима Огњановића из овог броја треба издвојити јесте наставак текста Небојше Анђића у коме су на једном месту прикупљене све чињенице о школству у Топлици и рубрику „Прокупачки афористички кутак“,која излази по први пут.

Љубитељи поезије  моћи ће да прочитају стихове који долазе из Књижевне омладине Прокупље,а у рубрици „Овде је небо моје“,наћи ће се ствралаштво већ афирмисаних стваралаца из нашег краја.

-Наш часопис промовише и песнике и прозне ствараоце који нису са подручја Прокупља и Топлице,те ће тако овај број донети и превод есеја алжирског писца Кадеда Јасина,нагласио је главни и одговорни уредник ТОК-а Драган Огњановић.   

Величина слова: