Стање стабилно али и даље максимална приправност
10. новембра 2016.
Почели радови на санацији путева
13. новембра 2016.
Прикажи све

У Прокупљу обележен Дан примирја


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dan%20primirija%2012_%2011_%201

 Полагањем венаца на споменик Топличким јунацима палим у ратовима од 1912. до 1918. године   у Прокупљу је обележен Дан примирја у Првом светском рату. Венце на споменик положили су делегација Општине Прокупље,припадници Треће бригаде копнене Војске Србије,која баштини традицију славног Гвозденог пука и представници борачких удружења.

dan%20primirija2 dan%20primirija%2012_%2011_3_

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић рекао је да је ово велики дан када је окончан Први светски рат и када се са поносом поклањамо гробовима српских јунака и топличких војника који су дали своје животе за слободу и отаџбину.

dan%20primirija%204 dan%20primirija%2012_11_5_

– Завршетак Великог рата био је велики и славан повратак храбрих српских и топличких ратника на своја огњишта. Вратили су се они који су војевали највеће битке од Цера,преко Крфа и Солунског фронта,бранећи своју земљу од окупатора. Велике жртве српског народа и српске војске у Првом светском рату имале су митску димензију. О томе постоје сведочанства која су изазвала дивљење и поштовање наших савезника. Хероизам и победа српског народа и војске  у Великом рату су историјске чињенице,чињенице о слави и огромном доприносу Србије светској историји. То је победа која нас чини поносним народом,рекао је Симоновић.

dan%20primirija%206

Он је нагласио да ћемо ми своју будућност градити тако да будемо достојни своје прошлости,поносни на своје претке који су били на победничкој страни  и због којих смо се уписали међу најбоље и највеће.

dan%20primirija%207 dan%20primirija%208

– Победама се поносимо,а жртве принете на олтар слободе не заборављамо,јер су их дали српски хероји увек бранећи своје,никада не освајајући туђе,истакао је председник Симоновић.

dan%20primirija%209

 У културном делу програма учесвовали су ученици Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ и Основне школе „Милић Ракић-Мирко“. 

 

dan%20primirija%2010

Величина слова: