Održan humanitarni koncert
23. decembra 2015.
Održana Godišnja skupština pčelara
25. decembra 2015.
Prikaži sve

U školske objekte uloženo 50 miliona dinara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

    cickova11                    tatkova-rekonstrukcija%20krova11

Uslovi za rad i boravak učenika,profesora i nastavnika ove godine znatno su bolji u odnosu na raniji period. U školskoj 2015/2016. u osam osnovnih i četiri srednje škole ukupno je upisano 5.911 učenika,od kojih 3.672 u osnovne,2.239 u srednje škole. Tokom ove godine u 13 školskih objekata,koji se nalaze na području prokupačke opštine izvršeni su radovi u vrednosti od 50 miliona dinara.

– Za rekonstrukciju mokrih čvorova i toaleta,zamenui kanalizacione i vodovodne mreže u gradskim i seoskim školama utrošeno je 35 miliona dinara. Na pet školskih objekata urađena je gromobranska instalacija. Za ove poslove iz budžeta je izdvojeno 1,5 miliona dinara,rekla je članica Opštinskog veća zadužena za prosvetu Maja Ranđelović i dodala da su u OŠ Ratko Pavlović Ćićko urađeni najopsežniji radovi za koje je izdvojeno oko 10 miliona dinara.

U OŠ 9. oktobar i  Poljoprivrednoj školi Radoš Jovanović Selja i školama "Tatko" i "Ćićko" urađeni je rekonstrukcija podova zašta je izdvojeno oko 3,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Ranđelović je navela da je za nabavku školskog nameštaja u srednjoj poljoprivrednoj i prokupačkoj Gimnaziji,kao i u osnovnim školama "9. oktobor","Tatko" i "Ćićko" potrošeno četri miliona dinara.

U pojedinim školskim objektima u toku su radovi na postavljanju protiv panik uređaja čija vrednost iznosi 1,5 miliona dinara.

U ovoj akciji obnove školskih zgrada koju je pokrenula Opština Prokuplje na svojoj teritoriji,izdvojeno je i 4,5 miliona dinara i za osobljavanje stare školske zgrade škole "Tatko",ali i za  podizanje kosog krova nad filskurtarom salom,i izgradnju tople veze između taoleta i glavneškolske zgrade.

 – Da se na školskim objektima godinama nije ništa radilo je evidentno. Zahvaljujući članovima Opštinskog veća i predsedniku Opštine Prokuplje Miroljubu Paunoviću prokupački osnovci i srednjoškolci,kao i njihovi profesori i nastavnici sada imaju znatno bolje uslove za rad i boravak u školama,izjavila je Maja Ranđelović i naglasila da su u selima Bublica i Tovrljane ove godine otvorene četvororazredne škole koje su bile zatvorene skoro 20 godina.

       poljoprivredna11                 bresnicic11

Veličina slova: