Отворена бесплатна интернет зона
16. јула 2017.
Почео турнир у малом фудбалу
18. јула 2017.
Прикажи све

У сусрет градској слави


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 На данашњој седници Организационог одбора за прославу градске славе Свети Прокопије,разматрани су предлози за доделу    Повеље Свети Прокопије  и похвалница. Ова највећа признања  Општина Прокупље традиционално додељује  заслужним појединцима и установама,за допринос   развоју и афирмацији општине Прокупље у протеклој години.

 Такође је одлучено да будући домаћин градске славе буде председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

-Велика је част ,радост и задовољство бити домаћин  градске славе.  То је привилегија и благослов који свако само може пожелети,рекао је председник Симоновић,захваливши сe на указаној части и поверењу  .

Он је такође истакао да  Литија која ће ове године по први пут  пролазити      улицама  Прокупља,заузима најзначајније место у славским свечаностима. Вечерњу литургију,уочи Светог Прокопија,служиће владика  Теодосије,а одмах потом испред цркве ће бити формирана Литија која ће пролазити кроз град. 

 У сусрет великом празнику  у Прокупљу  се увелико одвијају славске свечаности,у оквиру којих су организована спортска такмичења и културна дешавања. Тим  поводом  Служба за спорт је и ове године за учеснике у спортским манифестацијама  обезбедила мајице  са симболима  градске славе и Општине Прокупље.  Овом приликом руководилац  ове Службе,Милорад Жугић,традиционално је  прве две мајице уручио председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу и  овогодишњем домаћину  славе  Владети Станковићу.

ooslava

 

 

 

Величина слова: