Стручњаци и студенти у „Пребрези“
28. октобра 2015.
Превентивни прегледи за грађане и запослене
30. октобра 2015.
Прикажи све

У току јесења сетва


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

setva%20111

И поред тога што кукуруз са ораница још није у потпуности обран јесења сетва на подручју прокупачке општине је кренула. Највећи део површина биће засејан озимом пшеницом и јечмом.

Саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној служби Прокупља Миљан Милојић рекао је да се јесења сетва на подручју Општине Прокупље треба обавити на површини од скоро 2.500 хектара.

– Очекује се да озима пшеница буде засејана на површини од скоро 1.800 хектара,јечам 350, док би се друге површине засејале крмним биљем,рекао је он и препоручио ратарима да у сетви користе семенску пшеницу а не  “таванску”.

Милојић је подвукао да ратари слушају савете саветодаваца о томе које количине семена и минералних ђубрива,као и која заштитна средства да користе током обављања сетвених радова.

– Захвајујући лепом времену препоручио би ратарима да што пре обаве сетвене радове из разлога што је оптимални рок за завршетак сетве прва половина новембра,изјавио је Милојић.

 
Величина слова: