Rekonstrukcija krova i sale Poljoprivredne škole
20. januara 2017.
Produžen rok za legalizaciju objekata
24. januara 2017.
Prikaži sve

Ubrzano sa reči na dela


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Rukovodstvo Opštine Prokuplje uz svesrdnu pomoć i podršku narodnog poslanika dr Darka Laketića intenzivno radi na realizaciji aktivnosti dogovorenih sa predsednikom i ministrima Vlade Republike Srbije prilikom njihove nedavne posete ovoj topličkoj opštini.

 Sa%20reci%20na%20dela%201 Sa%20reci%20na%20dela%202

Na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi Vlade,narodni poslanik Darko Laketić i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović precizirali su sve neophodne korake da Opština što pre i zvanično postane vlasnik zemljišta za novu industrijsku zonu na lokaciji kod fabrike Hissar. Znatno veći i za privrednu zonu pogodniji deo parcele,od ukupno 22 hektara koliko trenutno koristi Uprava za zavodske sankcije,ubrzo će biti na raspolaganju Opštini,tim pre jer tih 16 hektara zemljišta nije opterećeno zahtevima za restituciju. Predstavnici Ministarstva pravde iz Uprave za zavodske sankcije već su na terenu obišli zemljište na lokaciji koje im je Opština ponudila u zamenu,tako da za sada sve ide u dobrom smeru. Lokalno rukovodstvo,od posete premijera,nije gubilo vreme i  u tom smislu otišlo korak napred obezbeđujući i idejno rešenje i projekat privredne zone,vlastitim kadrovima i sredstvima. Ovakav kapitalni i za Prokupčane najznačajniji infrastrukturni projekat kao što je savremena,potpuno opremljena industrijska zona,po oceni premijerovih stručnih saradnika koštaće između 250 i 300 miliona dinara,rečeno je na sastanku. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić još jednom je potvrdio da će Republika izdvojiti sredstva za ovu namenu,jer jedan od prioriteta mora da bude razvoj opština na jugu Srbije,u prvom redu onih čija se rukovodstva ističu izuzetno aktivnim i odgovornim odnosom prema svojim građanima.  

Ovom prilikom razgovaralo se i o uspešnom završetku pregovora sa investitorom koji bi u Prokuplju,uskoro po potpisivanju ugovora,ove godine zaposlio 250, a naredne tri ukupno 1.000 radnika. Između ostalog,Vlada Republike Srbije je za dobar početak ove kalendarske godine Opštini Prokuplje prebacila 30 miliona dinara iz budžetske rezerve, a prokupačko rukovodstvo je ova sredstva opredelilo za infrastrukturne radove koji će otpočeti čim to dozvole vremenske prilike.

Veličina slova: