Акција Удружења вредна пажње
5. априла 2016.
Грађевински материјал за најугроженије породице
7. априла 2016.
Прикажи све

Ученици посетили Дневни боравак „Сунце“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sunce2

 Дневни боравак „Сунце“ ,који ради у оквиру Удружења оболелелих од мишићних и неуромишићних болести  у Прокупљу,посетила је група   ученика  Медицинске школе  „Др Алекса Савић“.

Ученици ове школе чести су гости Дневног боравка,чији су корисници деца са посебним потребама,како би кроз разне радионичарске активности допринели њиховој социјализциљи и помогли им да се осећају као равноправни чланови друштва.

-Даншње дружење са корисницима  ове установе  организовано је у оквиру редовне наставе и предмета Дечја неурологија и психологија са негом.,с циљем да кроз практичне активности  ученици стекну одређена  знања и искуства,везана за овај предмет,казала је предметни наставник,Биљана Миленковић .

sunce1

У оквиру радионице организовано је такмичење у цртању карикатура,  тако да су  ауторима   најуспешнијих радова додељене дипломе и захвалнице.

– Оваква дружења су  веома  значајна за наше кориснике,зато често организујемо радионице у сарадњи са ученицима Медицинске школе. То је прилика да  се деца са посебним потребама  укључе у све активности,друже са другом децом,што им помаже да очувају стечене способности и ментално здравље,истакла је педагог  Дневног боравка „Сунце“,Снежана Аранђеловић.

 

Величина слова: