Podsticajna sredstva za pčelare
5. maja 2016.
Obeležen Dan pobede nad fašizmom
9. maja 2016.
Prikaži sve

Udruženje obeležilo svoju slavu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 udruzenje%20slavi

Članovi Udruženja potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine Prokuplja obeležili su svoju slavu-Đurđevdan. Tim povodom pred Spomenik palim Topličanima u ratovima od 1912. do 1918.godine i žrtvama narodnog ustanka od 1917. godine,na kojem su osim članova ovog Udruženja,prisustvovali i predstavnici SUBNOR-a,Udruženja boraca ratova od 1990. godine i rezervnih vojnih starešine Prokuplja,  evocirane su uspomene na taj period slavne istorije srspke vojske i srpskog naroda.

Predsednik  prokupačkog udruženja potomaka ratnika i balkanskih i Prvog svetskog rata Rafajlo Joksimović rekao je da je Đurđevdan i slava Gvozdenog puka.

– Pripadnici Gvozdenog puka podneli su velike žrtve za slobodu svog naroda. Taj period iz slavne srpske istorije i oslobodilačkih ratova srpske vojske ne smeju da padnu u zaborav,rekao je on i dodao da uspomene na vojnike Gvozdenog puka trebaju da neguju,ne samo pripadnici potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine,nego i mladi naraštaji.  

 

Veličina slova: