Raspisan Đurđevdanski književni konkurs
2. marta 2017.
Pomoć za penzionere sa najnižim primanjima
6. marta 2017.
Prikaži sve

Udruženje u novim prostorijama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Zahvaljujući rukovodstvu Opštine Prokuplje  Udruženje za cerebralnu i dečiju paralizu dobilo je nove prostorije za rad.

Predsednik udruženja Milutin Stojanović izjavio je da im novi prostor,koji se nalazi u prostorijama prokupačkog  Crvenog krsta,  mnogo znači i da sada više neće plaćati zakup kao što su to ranije radili.

–  U predthodnom periodu za zakup i utrošak električne energije mesečno smo izdvajali  12 do 15 hiljada dinara. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi sada smo oslobođeni ovog plaćanja,rekao je Stojanović.

Govoreći o aktivnostima udruženja,koji ima oko 80 članova,tehnički sekretar Marija Stojanović ističe da oni trenutno realizuju projekat pod nazivom „Pomoć u kući“.

U realizaciji ovog projekta angažovana su dva radnika organizacije koja starim i osobama sa invaliditetom pružaju određene vidove pomoći u otklanjanju kvarova na elektro i vodovodnoj mreži,popravku stolarije,čišćenju prostorija i druge potrebne poslove.

-Projekat “ Pomoć u kući“,koji je počeo u januaru i trajaće do kraja juna,  radi se isključivo po zahtevu članova,naglasila je ona istakavši da  udruženje intezivno radi na izradi dokumentacije za dobijanje licence za stalno pružanje usluga „Pomoć u kući“  od strane Ministarstva za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja.     

 

 cerebralna1

 

Veličina slova: