Dodeljena najveća priznanja
15. jula 2016.
Košarkaški turnir u čast slave
17. jula 2016.
Prikaži sve

Ugostili pesnike iz Leskovca


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poezija%201

Tradicionalnom književnom večeri,koje je održano u hramu Svetog Prokopija, nastavljen je program obeležavanja slavskih svečanosti u Prokuplju.

Veliki broj ljubitelja pisane reči ovom prilikom najpre je  pozdravio  starešina crkve Sveti Prokopije otac Nikola Ilić,a onda je dobrodošlicu gostima iz Leskovca u ime domaćina poželeo urednik u Književnom društvu „Rade Drainac“ Saša Milovanović.

poezija%206 poezija%203

Gosti našeg grada,povodom gradske slave,ove godine bili su književni stvaraoci iz Leskovca. Svojim stvaralaštvom predstavili su se članovi tamošnjeg društva,koje nosi ime  „016“. Leskovčani su po prvi put bili gosti književnih stvaralaca iz Prokuplja,ali će kako su istakli vrlo rado doći ponovo.

-Naši stvaraoci već su  bili  gosti Leskovca,ali ne i ovog društva,rekao je Milovanović i dodao da bi se i Prokupčani vrlo rado predstavili leskovačkoj publici ponovo,ali  i nastavili lepo započeto druženje i saradnju sa stvaraocima iz društva „016“.

Notama koje su dolazile sa gitare,ovo veče ulepšao je naš Prokupčanin Vojislav Milenković,koji je sada učenik Srednje muzičke škole u Leskovcu.

 

Veličina slova: