Završni radovi na pumpnoj stanici u Gariću
8. septembra 2016.
Stočarstvo traži rad i znanje
12. septembra 2016.
Prikaži sve

Ulaganje u škole prioritet

 U svim prokupačkim osnovnim i srednjim školama,u školskoj 2016./17.godini,nastava je počela na vreme.

Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila Opština Prokuplje,školske zgrade su renovirane,učionice okrečene i opremljene školskim priborom,materijalom za obrazovanje i ogrevom za predstojeću grejnu sezonu.

Ono što posebno treba istaći jeste da je ove školske godine u prvi razred krenuo veći broj prvaka u odnosu na prethodne godine.

 cicko%209_9 ginazija%209_9

Prema rečima nadležnih u Opštini Prokuplje i u ovoj godini biće nastavljena ulaganja u infrastrukturne radove na školskim zgradama.

U Donjoj Stražavi je već urađen krov i fasada na školi,u Babinom Potoku krov i deo ograde,u Donjoj Toponici  krov,a škola u Gubetinu je posle nekoliko godina opremljena i primila je prve đake.

Manje adaptacije i popravke rađene su i na drugim školama i zgradama izdvojenih odeljenja. Za nesmetan početak školske godine i rad u njima Opština Prokuplje je izdvojila oko tri miliona dinara,kao i više od dvadeset miliona za nabavku ogreva.

djaci%20prvaci%202

Na jednoj od najstarijih škola u Prokuplju,Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“,radovi na renoviranju fasade i zameni stolarije počeće u oktobru. Radovi će se izvoditi na površini od 1.300 kvadrata.

Investitor je Evropska investiciona banka,Ministarstvo privrede je izdvojilo pedeset odsto vrednosti bez pdv-a,što je oko četiri miliona i trista hiljada dinara,a ostatak do deset miliona sto šezdeset sedam hiljada finansiraće Opština Prokuplje.

Oni će se odvijati u etapama,tako da neće ometati nastavu u školi.

Fasada na zgradi ove prokupačke škole,koja je kao spomenik kulture pod zaštitom države,poslednji put je rađena davne 1983. godine.

Veličina slova: