Počelo asfaltiranje magistralnog puta kroz Prokuplje
3. jula 2017.
Teniserke iz celog sveta u Prokuplju
5. jula 2017.
Prikaži sve

Ulovljen som kapitalac u Toplici


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Reka Toplica planinski čista,nekada je bila puna iznenađenja za ribolovce dok je  nisu  otpadnim vodama zagadile velike fabrike otvorene u tom kraju. Ekolozi poslednjih godina čine sve kako bi ovu reku oživeli za vodeni svet i to im i uspeva. Dokaz za to je da ribolovci poslednjih godina sve više zdrave i kvalitetne ribe love u ovoj sada ponovo čistoj reci. Tako je prokupački ribolovac Vidosav Pejčić tokom prethodnog vikenda u Toplici kod Buluckog kamena ulovio soma dužine 1,1 metra,a teškog 10,850 kilograma. Prema rečima najstarijih ribolovaca ovakav rečni kapitalac odavno nije upecan.

– Kao mamac koristio sam gliste „durudubok“. Izvlačio sam ribu iz reke više od 15 minuta. Kada sam video kolika je prijatno sam se iznenadio,izjavio je Pejčić zvani Peja,kome je do sada najveći ulov bila riba teška četiri kilograma.

Prema njegovim rečima ribolov ima mnogo draži i nije najvažnije uloviti rekordan broj riba ili veliku ribu,ali to ipak predstavlja vrhunsko zadovoljstvo.

– Druženje sa prijateljima kraj reka,jezera i uživanje u netaknutoj prirodi je nešto što je najlepše u ovom hobiju. Žubor i šum reka i ribolov su pravi lek za očuvanje zdravlja,istakao je Pejčić i dodao da se ribolovom bavi skoro 50 godina.

Ovaj prokupački šampion u pecanju ribe član je Udruženja  rekreativnih ribolovaca Bistro”. Soma kapitalca Pejčić je poklonio predsedniku Udruženja Srđanu Radosavljeviću koji se oduševio gestom i poklonom. 

Kapitalac%20u%20Toplici

Veličina slova: