Skulptura u službi istorije
30. avgusta 2017.
Budućnost našeg grada
1. septembra 2017.
Prikaži sve

Uređuje se brdo Hisar


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

uredjenje%20hisara%202

U okviru  jesenjeg  uređivanja parkova i zelenih površina,zaposleni u  RJ „Zelenilo“ iskoristili su povoljne vremenske prilike za uređenje brda Hisar,najomiljenijeg mesta za šetnju Prokupčana. 

Prema rečima nadležnih u JKP „Hameum“,očišćene su zelene površine od suvih grana i lišća,uklonjeno rastinje pored puta i sa trim staze. Ovih dana nastavlja se uređenje prokupačke oaze koja se uzdiže iznad samog grada i pravo je mesto za odmor i rekreaciju.
 -Ovo su redovne aktivnsti koje naši radnici obavljaju u kontinuitetu kako bi grad bio uređen i čist. Pored  gradskih parkova,prilaza gradu i trotoara,najveći deo aktivnosti usmerili smo na uređenju Hisara,mesta gde građani najčešće provode vreme za odmor i rekreaciju,kažu nadležni u JKP „Hameum“.  
Brdo Hisar zadužbina je nekadašnjeg ministra zdravlja i poslanika dr Alekse Savića koji je ovde službovao i zalagao se za poboljšanje zdravlja u Toplici. Mnogi Prokupčani su već u ranim jutarnjim satima na trim stazi oko Hisara ili šetaju Jug  Bogdanovim stazama  do vodene kule na obali reke Toplice. Kao što je tvrđava nekada bila utočište od neprijatelja,danas je Hisar Prokupčanima utočište od  buke,vrućine i gradske gužve.  
uredjenje%20hisara%201     
 
Veličina slova: