Одобрена средства за самозапошљавање
22. јуна 2016.
Корак у боји са најмлађима
24. јуна 2016.
Прикажи све

Уређује се кошаркашки терен


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sredjivanje%20terena                                 kos-6  Један од најлепших кошаркашких терена у Србији ускоро би требао да добије ново рухо,онакво како и заслужује. Први је кренуо бивши кошаркаш Милан Симоновић који је поклонио професионални зглобни обруч а КК "Прокупље" ради на томе да се обнови простор који је годинама запостављен.

– Са многим пријатељима клуба смо разговарали и спремни су да нам помогну да се овај храм кошарке на отвореном,какав нема ни један други град у Србији,обнови. Реч је не само о терену,већ и о свлачионицама,просторијама клуба,а по процени све би коштало око 150. 000 динара. Очекујемо и помоћ локалне самоуправе,каже спортски директор КК „Прокупље“ Чедомир Вуковић и додаје да је идеја да се све обнови.

– Заиста ћемо се максимално потрудити да потпуно средимо и максимално улепшамо кошаркашки терен и остале просторије. Симоновић је први почео,а надам се да ће његов пример следити и остали,јер је ово градско знамење,закључује Вуковић.

Иначе овај терен је потпуно уништен када се пре 25 година правио Тржни центар „Соколана“ ,а до тада је био омиљено састајалиште не само кошаркашких тимова,већ и других спортиста,као и омладине. Сада су клупске просторије неупотребљиве,а терен и трибина потпуно запостављени.

Као део уређења насликан је и мурал,који су урадили Миломир Стошковић и Никола Ракић у оквиру пројекта „Право је време“ који финансира Општина Прокупље,а спроводи "Инклузија данас".

Да овај терен није резервисан само за спорт и да је омиљен и један од симбола града потврђује и чињеница да је прошле године на њему одржана представа Варошког позоришта „Хистрион“ у оквиру првог Фестивала позоришта који је организован у Прокупљу.

 
Величина слова: