Danojliću nagrada „Drainac“
15. avgusta 2017.
Poklon ljubiteljima poezije
17. avgusta 2017.
Prikaži sve

Uredno vodosnabdevanje i leti


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vodovod%20prokuplje

Vodosnabdevanje na području opštine Prokuplje odvija se uredno,kako na gradskom području,tako i u selima koja su priključena na magistralni cevovod „Bresnica“.

Prema rečima rukovodioca sektora vodosnabdevanja Radmile Perić,u proteklom periodu zbog ekstremno visokih temperatura zabeležena je izuzetno velika potrošnja vode,zbog čega je bilo zastoja u vodosnabdevanju na području sela Mađare i Bresnica. Padom temperature smanjena je i potrošnja,ali je i dalje velika,što znači da su sva izvorišta maksimalno iskorišćena.

– Apelujemo na potrošače da racionalno koriste vodu kako bi je svi imali za osnovne životne potrebe. U letnjem periodu su svi vodosistemi pušteni u rad,što znači da je dotok vode u cevovodu maksimalnih 140 litara u sekundi,dok je u zimskom periodu 110 -120  litara u sekundi.

Voda na teritoriji opštine Prokuplje je bakteriološki i hemijski potpuno ispravna,što potvrđuju svakodnevne analize koje se obavljaju u laboratoriji JKP „Hameum“. Kontrolu kvaliteta vode vrši i Institut za javno zdravlje Niš jednom nedeljno,čiji rezultati takođe potvrđuju da Prokupčani piju potpuno ispravnu vodu.

Veličina slova: