Акција добровољног давања крви
22. маја 2017.
Представили игре и песме са Космета
24. маја 2017.
Прикажи све

Успешно реализована манифестација


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ploplo%201

И по завршетку овогодишње манифестације „Музеји Србије десет дана од 10 до 10“,Народни музеј Топлице се може похвалити да је имао богат и добро организован програм,који је привукао велики број посетилаца. Овај пут 1850,а само у суботу у Ноћи музеја 568 посетилаца,што је рекордна посећеност од како музеј учествује у овој манифестацији.

-Било је веома разноврсног програма и свако је могао да нађе садржај који би радо одгледао и одслушао. Програм је био осмишљен тако да је покривао све сфере интересовања,а нове и обновљене поставке само су још више обогатиле ову манифестацију,истакао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић.

Велики број ученика основних и средњих школа је ове године посетио археолошко налазиште Плочник и био део „Велике научне неолитске журке“у Архео парку Плочник у којој су посетиоцима показали живот у неолиту.

Поред ученика Техничке школе „15. мај“ који са својом професорком Слађаном Трајковић редовно долазе у Плочник,његови гости овога пута били су и ученици прокупачких школа  „9. октобар“,„Никодије Стојановић Татко“,„Ратко Павловић Ћићко“,али и „Смех и суза“ из Алексинца и „14. октобар“ из Ниша.

Сви заједно су учествовали у математичким радионицама,присуствовали промоцији књиге и уживали у представи Драмског студија Гимназије,као и предавању из астрономије и ноћном посматрању неба. Организатори овог неолитског дана поново су били археолог Народног музеја Топлице Јулка Кузмановић Цветковић и професор математике Техничке школе „15. мај“ Слађана Трајковић.

ploplo2

Величина слова: