Op
28. decembra 2016.
Dežurne apoteke za vreme novogodišnjih praznika
30. decembra 2016.
Prikaži sve

Usvojen budžet za 2017. godinu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

  skupstina%201%20ng

Poslednja sednica Skupštine Opštine Prokuplje u ovoj godini  počela je lepim vestima  koje je odbornicima saopštio zamenik predsednika Opštine Prokuplje,Miroljub Paunović.

-Zadovoljstvo mi je da vam saopštim da je Opštini Prokuplje Vlada Republike Srbije uplatila 30 miliona dinara,koja će biti namenjena za prioritetne infrastrukturnr radove. Prilikom boravka u Prokuplju,premijer Aleksandar Vučić je obećao da će pomagati razvoj naše opštine,u smislu poboljšanja infrastrukture i  stvaranje povoljnih uslova za dolazak investitora. Iz tog razloga sastanku u Vladi Srbije  danas prisustvuju narodni poslanik Darko Laketić i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ,kako bi nam Vlada ustupila parcelu površine 22 hektara  koju ćemo kompletno opremiti i ponuditi investitorima,saopštio je Paunović.

skupstina%2011%20ng(1) skupstina2%20ng

Ovom prilikom on je dodao da će početkom naredne godine jedan ozbiljan investitor otvoriti fabrku konfekcije u Prokuplju,što će biti prilika za otvaranje novih radnih mesta. Takođe je i Kompanija LEONI izrazila potrebu za još oko 1000 radnika,što govori o tome da nezaposleni građani imaju velikle šanse za zapošljavanje u 2017. godini.

 U nastavku sednice  usvojen je Predlog budžeta za 2017. godinu,koji je projektovan na  oko 1. 687.000 000 dinara.  U izradi  predloga budžeta  učestvovali su svi resorni većnici,sagledani su svi korisnici ,u skladu sa prioritetima i potrebama. Prema rečima rukovodioca  Odeljenja za privredu i finansije,Mile Glušac, u  uputstu vezanom za donošenje budžeta  Ministarstvo je dalo inicjativu da se određeni troškovi smanje,da se  svuda izvrši revidiranje troškova ,a  da se prioriteti moraju ispoštovati u skladu sa zakonom. 

skupstina%203%20ng skupsutina%204%20ng

Odbornici su usvojili i  Odluku o  dodeli novčanih nagrada i sredstava za podsticanje obrazovanja i usvršavanja talentovanih učenika i studenata,kako bi Opština Prokuplje i nadalje izdvajala sredstva za tu namenu,s obzirom da je u skladu sa zakonom prestao da postoji Fond za finansiranje talenata.

Usvojena je i Odluka o pristupanju izradi Strategije održivog razvoja opštine Prokuplje. Prokuplje je među prvim opštinama u Srbiji usvojilo ovaj  važan dokument,ali je  zbog novih okolnosti,planiranih projekata i razvoja opštine,neophodna izrda nove Strategije održivog razvoja,što su odbornici i podržali. Takođe je usvojen i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu,koji  sadrži smernice,predviđa prioritete i mere  u cilju smanjenja nezaposlenosti.  

Doneta su i nova rešenja o imenovanju članova Upravnih i Nadzornih odbora,Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Opština,a usvojeni su i Statuti JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje ,Turističko-sportske organizacije i Narodne biblioteke „Rade Drainac“.   

Veličina slova: