Prezentovana Strategija razvoja GIS-a
14. juna 2017.
Besplatna lekarska pomoć
16. juna 2017.
Prikaži sve

Utvrđen program „Dana višnje 2017“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

visnja%2050

Na trećem sastanku Organizacionog odbora za organizaciju privredno-turističke manifestacije „Dani višnje i 12. Toplički sabor višnjara“ utvrđen je program koji će obeležiti ovogodišnju manifestaciju. „Dani višnje 2017“ svečano će  biti otvoreni u Prokuplju 30. juna u 11. časova u restoranu „Olimpik“.  Manifestaciju će  otvoriti predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,a u tri dana manifestacije očekuje se veliki broj otkupljivača i prerađivača višnje,kao i stručnjaka koji se bave ovom oblašću. U okviru manifestacije biće održano i stručno predavanje na temu proizvodnje i zaštite višnje,kao i Sajam proizvoda od višnje,meda i etno proizvoda. U poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ biće održana izložba poljoprivrednih mašina i alata namenjenih voćarskoj proizvodnji.

Za Dugi dan programa ovogodišnje manifestacije „Dani višnje i 12. Toplički sabor višnjara“,koji će se održati u Velikoj Plani,planiran je kulturno-umetnički program,koji će početi u 18 časova. Tada će biti nagrađeni najbolji proizvođači višnje i vlasnici najuređenijih dvorišta,a potom će od 19 časova biti održan koncert Danke Stoiljković i orkestra prokupačkog Doma kulture.

Treći dan manifestacije rezervisan je za nastavak saborovanja. 

Predsednik Organizacionog odbora Miroljub Paunović i zamenik predsednika Opštine Prokuplje je i ovom prilikom naglasio da se organizator  potrudio,da kroz različite segmente programa,među kojima su i stručna predavanja pomogne voćarima da unaprede proizvodnju.    

Veličina slova: