Активности Канцеларије за ромска питања
7. новембра 2016.
Будно прате ниво реке
9. новембра 2016.
Прикажи све

Ванредна ситуација у општини Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poplava%202016%201

Ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље настављена је одмах након обиласка  терена  и сагледавања стања  на критичним подручјима.

– Због повећања нивоа водостаја на реци Топлици,који је у границама изнад редовне одбране од поплава,у складу са Законом о ванредним  ситуацијама и Законом о локалној самоуправи,а на предлог Стручно-оперативног тима и Општинског штаба за ванредне ситуације,донео сам одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Прокупље,почев од 8. новембра 2016. године ,у 15 часова. Овом одлуком сви субјекти задужени за поступање у ванредним ситуацијама стављају се  на располагање Штабу за ванредне ситуације,са свим људским и материјалним ресурсима,ради заштите становништва,материјалних добара,инфраструктуре и приватних и привредних објеката,саопштио је заменик командата Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље,Мирољуб Пауновић.

Према његовим речима,за сада не постоје већи проблеми,али се у наредним сатима очекује пораст водостаја реке Топлице. Из тог разлога  ангажоване су све надлежне службе,јавна предузећа,установе,са свим  расположивим људским ресурсима и механизацијом,како би били спремни за деловање у случају евентуалних поплава. 

         poplava%202016%202               poplava%202016%203

Величина слова: