Dan kada su streljani rodoljubi
22. juna 2015.
Slobodna zona za ljubitelje filma
24. juna 2015.
Prikaži sve

Veče starogradskih pesama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

      stare%20muzizicke%20snage%20ojacane%20podmlatkom                    najmladju%20pevaci%20prestavili%20se%20starogradskom%20muzikom

Koncert starogradske muzike i romansi,koji je sinoć održan u restoranu Novi dolap,obeležio je početak Kulturnog leta,koje već treću godinu zaredom organizuje Dom kulture u Prokuplju.

Brojnu publiku,među kojom je podjednako bilo i mladih i starijih ljubitelja ovog muzičkog žanra,zabavljao je orkestar Doma kulture,sa kojim su nastupili poznati prokupački muzičari. Najlepše starogradske pesme,među kojima su „Tiho noći“,„Kad ja pođoh na Bembašu“,„Ima dana“ i druge,izveli su Neša Veličković,sestre Zdravković,Ivan Stojanović,Bojan Jančić,Milorad Ranđelović Pilje,Srđan Živković,Strašimir Đokić,Dijana Bojović i Dečji hor Doma Kulture.

Starogradska muzika nastala je krajem 19. i početkom 20. veka u Srbiji i Makedoniji,kao spoj tradicionalne narodne muzike i uticaja tadašnje zabavne muzika sa zapada. Muzika toga doba izvodila se u gradovima po  kafanama,gde su se građani i okupljali.

 

– U okviru ovogodišnjeg Kulturnog leta pripremili smo bogat i raznovrstan program,koji će trajati od 22. juna do 20. jula. Trudili smo se da zadovoljimo ukuse većine naših građana,pa smo ovu manifestaciju započeli istovremeno muzikom i filmom. Večeras u bioskopu Toplica počinje fimski festival „Slobodna zona“,u okviru kojeg će se prikazivati nagrađeni svetski i evropski filmovi,kazala je direktorka Doma kulture Tijana Petrović. 

       dolap%201                    dolap%202

Veličina slova: