Антологија о добитницима награде „Драинац“
30. августа 2016.
Средњошколци се уселили у Дом
1. септембра 2016.
Прикажи све

Вече топличке поезије


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

drainac%202016%201%2031_8

 Учесници овогодишње песничке манифестације „Драинчеви сусрети“,песници који се могу похвалити наградом „Драинац“,обишли су Ђавољу варош,где су одржали песничку радионицу у којој су настали стихови о овом природном феномену.

-Добили смо врло интересантне стихове,које ће како је обећао песник Братислав Милановић  ставити у један зборник,који ће на неким од следећих сусрета представити публици,рекао је уредник Културног програма Зоран Цветковић.

Песници су у Куршумлији обишли цркву Светог Николе,а у Трбуњу их је дочекао и угостио Драинчев братанац Витомир Јовановић и причао о детињству познатог рођака,пеника у чију част се ова  манифестација одржава већ пола века. У Блацу је за тамошњу публику одржано књижевно вече,где су песници говорили своје и стихове Драинца,а потом је представљена и антологија „Драинчеви добитници II“.

drainac%202016%202%2031_8 drainac%202016%203%2031_8

Вечерас од 18 часова у Народној библиотеци „Раде Драинац“ биће одржано вече сећања на једног од оснивача ове важне песничке манифестације,недавно преминулог топличког песника,критичара и новинара Драгана Борисављевића. О њему ће говорити прокупачки ствараоци,међу којима и Драгољуб Мирковић,Зоран Цветковић,Данијел Јовановић,Драган Огњановић и други. После омажа Драгану Борисављевићу,обавиће се уручење награде „Најбоља топличка збирка поезије“ чији је донатор Топличанин Ратомир Тимотијевић Тим. Као завршница сусрета и ове године биће „Вече топличке поезије“ када ће стихове поред топличких песника говорити и гости сусрета,песници који се могу похвалити песничком наградом „Драинац“.   

Величина слова: